субота, 26. септембар 2015.

Internet Marketing


Internet Marketing


Internet marketing, odnosno online marketing predstavlja reklamiranje i prodaju proizvoda/usluga putem interneta, uz korišćenje računara kao kanala prodaje i komunikacije. Ovaj vid marketinga je počeo da dobija na značaju od ranih devedesetih godina prošlog veka, jer je redukovao daljine i razlike u vremenskim zonama, i učinio da svet postane „globalno selo“. Zato danas nije čudno da firma iz Indije pruža uslugu korisnicima u Engleskoj, ili da se proizvodi iz Kine poručuju iz celog sveta.



 Online marketing vam omogućava da biznis učinite prepoznatljivim i u lokalnim i u globalnim okvirima. Danas je on postao preka potreba, jer bez njega opstanak biznisa uglavnom nije moguć. Da biste i vi uskočili u moderne trendove, i vaš biznis učinili još konkurentnijim, prvo što vam je potrebno je izrada websajta! Da biste se uspešno predstavili svetu, vaš web sajt mora da bude lepo dizajniran, sadržajno kvalitetan i da bude različit od konkurencije, da biste postigli diferencijaciju.



 Takođe, bitno je da bude jednostavan za korišćenje, i da korisnicima brzo ponudi rešenja, kao i da je ažuran i tačan! Bitno je da održavate i kontakt sa vašim postojećim i potencijalnim korisnicima, jer pomoću ovoga možete da prikupite značajne informacije, koje mogu da pomognu u razvoju vašeg biznisa. Međutim, samo posedovanje web sajta ne garantuje uspeh! Potrebno je da reklamirate vaš biznis kako biste ga učinili vidljivijim i konkurentnijim! Mogućnosti za internet marketing su ogromne. Možete da postavite banere na posećenim web sajtovima, možete da ostavite oglase na društvenim mrežama, forumima, itd. Ali, najbitnije od svega je da poznajete profil korisnika koje želite da privučete!




Нема коментара:

Постави коментар